Blog

RSS

Senyors, l'Orde i la seva Senyora

08-09-2020


Senyors, l'Orde i la seva Senyora

Divendres passat, dia 4 de setembre, es va inaugurar en el Centre Cultural Les Clarisses l'exposició sobre l'Ordre de la Dama d'Elx i la figura d'Antonio Martínez Maciá. “Cavallers, l'Ordre i la seva Dama” reflecteix l'essència de la fundació de l'Orde dels Cavallers de la Dama d'Elx, una labor realitzada per Antonio Martínez Maciá, “Pin”, entre 1968 i 1995, anys en què va ser fundador i president d'aquesta, promulgant i difonent la Dama per tot el món.


L'exposició realitza un recorregut on es plasma l'amor que “Pin” sentia per la cultura il·licitana i per la “Reina Mora”; el seu interès per atorgar a diferents personalitats de la vida nacional, provincial i local, les medalles de l'Ordre com a premi a la seva labor en pro d'Elx i la seva cultura.


En visitar “Cavallers, l'Ordre i la seva Dama” podem trobar la seva gran labor, mostrada a través de documentació original, peces emblemàtiques -algunes cedides pel Museu Escolar de *Pusol, entre les quals sobresurt un bust de “Pin”, obra de l'escultor Pérez Alba- i premsa de l'època, que ens traslladen als fonaments de la construcció de la identitat il·licitana. La imposició de medalles honorífiques a personatges il·lustres; nomenaments com a Dama d'Honor a personalitats femenines i la presència en el lliurament de medalles de la figura de la “Dama Vivent”, com a símbol present i permanent d'aquesta, formen un llegat històric il·licità que roman viu en l'actualitat.


Fins al 4 d'octubre es podrà gaudir d'aquesta exposició en Les Clarisses. No us la perdeu!


Autors: Estefanía Soler *Selma, comissària de l'exposició, i Rafael Martínez García, director de Projecte *Pusol.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top